Wiosenny detoks


Dookoła nas robi się zielono, czujemy przypływ energii, więc wykorzystajmy ją na poznanie dzikich roślin jadalnych! Wspólnie zastanowimy się, które z popularnie występujących roślin w naszym mieście można spożywać, w jaki sposób wzbogacają one naszą dietę i przygotujemy ziołową lemoniadę, marynatę i sałatkę.

Wydarzenie otwarte online (Facebook Live).

Magdalena Oprządek – geografka, która po poznaniu roślin tatrzańskich nie miała już wątpliwości, czym będzie się zajmować w życiu. Rośliny! Jej pasją jest zarażanie ludzi szacunkiem i zamiłowaniem do świata roślin. Zajmuje się edukacją w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego oraz współprowadzi w mężem kawiarnię Karowa 20. Gdy nie ma jej w pracy, zapewne wspina się ze swoimi synami po drzewach w nadwiślańskich łęgach lub parzy herbatę z dzikich roślin jadalnych w czasie jednego ze swych biwaków.
Gospodynią cyklu Eko? Zrób to sam! jest Małgorzata Zawilska – Rospędek, autorka bloga @inżynier w zielonych okularach. Z wiosennych spacerów zazwyczaj wraca z czymś do jedzenia i stałe odkrywa nowe rośliny jadalne rosnące dziko na Osiedlu Przyjaźń.
Projekt jest realizowany w ramach Budżetu Obywatelskiego.

Kontakt: Alicja Brudło, tel. 509 482 157 alicja.brudlo@bemowskie.pl

Partner projektu: Inżynier w zielonych okularach 


Udostępnij:

Nasi partnerzy

Zapisz się na newsletter

i bądź na bieżąco!