Kiszonki z Mead Ladies

9 maja / czw
17:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy

Zapraszamy na warsztaty fermentacyjne: od laktofermencji do fermentacji octowej

W planie mamy przyrządzenie kapusty kiszonej na ostro, kwasu buraczanego z dziką nutą, kimchi po polsku oraz sosnowego octu.

Warsztaty poprowadzą Mead Ladies czyli Kaja Nowakowska, Gosia Ruszkowska

„Naszą pasją są dzikie rośliny jadalne, lecznicze i grzyby.
Organizujemy warsztaty kulinarne, zielarskie i spacery etnobotaniczne – dla dorosłych i dla dzieci.
Lubimy wegetariańską i wegańską zrównoważoną kuchnię, promujemy zielony styl życia i gotowania, zachęcamy do odkrywania z nami tajemnic przyrody.”

Formularz zapisu

Zapisz się, Potwierdź na email zgłoszenie. Tylko Potwierdzone Zgłoszenie jest akceptowane. W razie wątpliwości proszę o kontakt

9 maja / czw
17:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy
Ikona telefonu