Pieczywo i dobre ziarno


Na początku było ziarno – czyli o tym jak to wszystko się zaczęło, czym jest samopsza, jakie procesy zachodzą podczas wyrastania chleba i jak w procesie fermentacji wzrasta jego wartość. Wspólnie stworzymy podpłomyki, „ser” z ziemniaka, upieczemy chleb. Porozmawiamy o ziarnach, mące, połączeniu z ziemią, powrocie do tradycji.

Gościem spotkania będzie Małgorzata Pilipionek ? Wegański doradca personalny.

Małgorzata Pilipionek o sobie: Od 17 lat bez mięsa. Najpierw był wegetarianizm – zrodził się z szacunku do odczuwających istot. Następnie, zupełnie naturalnie, przyszedł weganizm. Kuchnia roślinna to moja pasja – z radością podzielę się zdobytą wiedzą i doświadczeniem.

 


Udostępnij:

Nasi partnerzy

Zapisz się na newsletter

i bądź na bieżąco!