Pieczywo i dobre ziarno

6 grudnia / czw
17:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy

Na początku było ziarno – czyli o tym jak to wszystko się zaczęło, czym jest samopsza, jakie procesy zachodzą podczas wyrastania chleba i jak w procesie fermentacji wzrasta jego wartość. Wspólnie stworzymy podpłomyki, „ser” z ziemniaka, upieczemy chleb. Porozmawiamy o ziarnach, mące, połączeniu z ziemią, powrocie do tradycji.

Gościem spotkania będzie Małgorzata Pilipionek – Wegański doradca personalny.

Małgorzata Pilipionek o sobie: Od 17 lat bez mięsa. Najpierw był wegetarianizm – zrodził się z szacunku do odczuwających istot. Następnie, zupełnie naturalnie, przyszedł weganizm. Kuchnia roślinna to moja pasja – z radością podzielę się zdobytą wiedzą i doświadczeniem.

 

formularz zapisów

Zapisz się, Potwierdź na email zgłoszenie. Tylko Potwierdzone Zgłoszenie jest akceptowane. W razie wątpliwości proszę o kontakt

6 grudnia / czw
17:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy
Ikona telefonu