Pieczywo i dobre ziarno

6 grudnia / czw
17:30
17:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Rozłogi 18
ul. Rozłogi 18
wstęp wolny, obowiązują zapisy
Na początku było ziarno – czyli o tym jak to wszystko się zaczęło, czym jest samopsza, jakie procesy zachodzą podczas wyrastania chleba i jak w procesie fermentacji wzrasta jego wartość. Wspólnie stworzymy podpłomyki, „ser” z ziemniaka, upieczemy chleb. Porozmawiamy o ziarnach, mące, połączeniu z ziemią, powrocie do tradycji.
Gościem spotkania będzie Małgorzata Pilipionek ? Wegański doradca personalny.
Małgorzata Pilipionek o sobie: Od 17 lat bez mięsa. Najpierw był wegetarianizm – zrodził się z szacunku do odczuwających istot. Następnie, zupełnie naturalnie, przyszedł weganizm. Kuchnia roślinna to moja pasja – z radością podzielę się zdobytą wiedzą i doświadczeniem.