Robimy przetwory, vol. 1 – OGÓRKI

14 lipca / sb
11:00
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
Wstęp wolny, obowiązują zapisy

Robienie dżemów, kiszonek i wszelkiego rodzaju przetworów jest nierozerwalnie związane z wakacjami.

To wspomnienie mamy i babci spędzających wiele godzin przy słoikach.

To smak lata w zimowy dzień.

Czy robienie przetworów jest nudne? Albo trudne?

Jeśli tak uważacie, zapraszamy Was do wspólnego kiszenia ogórków! Spróbujemy Was przekonać, że wspólne wekowanie to świetna okazja do poznania nowych osób, spędzenia wielu godzin na inspirujących rozmowach.

To zajęcie zarówno dla kobiet, jak i mężczyzn – i o wiele lepsze niż Tinder! Dołączcie do nas nawet, jeśli nigdy tego nie robiliście! Zapewniamy całą gamę sprawdzony przepisów!

Nad całością będzie czuwała pani Marta Kozak – bemowianka, ekspert od robienia domowych przetworów.

My dajemy ogórki od najlepszego rolnika, wy przynieście kilka słoików oraz chrzan, czosnek i koper.

Logo cyklu wydarzeń „Robimy przetwory” zaprojektował Tomasz Rospędek

 

formularz zapisu

Zapisz się, Potwierdź na email zgłoszenie. Tylko Potwierdzone Zgłoszenie jest akceptowane. W razie wątpliwości proszę o kontakt

14 lipca / sb
11:00
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
Wstęp wolny, obowiązują zapisy
Ikona telefonu