Super żywność czyli superfoods po polsku

21 marca / czw
18:00
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy

Zapraszamy na wspólne gotowanie z Małgorzatą Różańska autorka książki Super żywność czyli superfoods po polsku.

„Bardzo cieszę się, że mogę oddać w Wasze ręce tę publikację, która jest efektem mojej wielomiesięcznej pracy. Książka jest odpowiedzią na modę związaną z zagranicznymi „superfoods”.

Z książki dowiemy się, że nie trzeba nadwyrężać swojego portfela ani szukać egzotycznych produktów nazywanych superfoods. Chcę pokazać, że wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy również takie, które mają bogaty skład odżywczy i zawierają różne substancje bioaktywne korzystnie wpływające na nasze zdrowie. Super żywność można bowiem zbierać w polskich lasach, wykopywać z grządek, hodować na parapecie.”

Małgorzata Różańska – dietetyk z wykształcenia i zamiłowania. Od 2009 roku właścicielka Poradni Dietetycznej Foodarea. Specjalizuje się w dietoterapii insulinooporności i choroby Hashimoto. Uczy prawidłowego komponowania diet wegetariańskich. Pracuje także z kobietami ciężarnymi, karmiącymi piersią oraz uczy rozszerzania diety niemowląt. Prowadzi warsztaty z zakresu zdrowego odżywiania. Autorka książki „Super Żywność czyli superfoods po polsku”.

Kierujemy się dobrą praktyką, że wspólnie gotujemy, wspólnie jemy i wspólnie sprzątamy. Uczestnicy przynoszą składniki do przygotowania potraw.

 

Formularz zapisu

Zapisz się, Potwierdź na email zgłoszenie. Tylko Potwierdzone Zgłoszenie jest akceptowane. W razie wątpliwości proszę o kontakt

21 marca / czw
18:00
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy
Ikona telefonu