W korzeniu siła! … i odporność


Lubisz smakować życie i wiedzieć więcej o roślinach i ich właściwościach leczniczych?

Zapraszam Cię na warsztaty o korzeniach! Skupimy się na właściwościach naszych rodzimych roślin o jadalnych korzeniach, takich jak mniszek lekarski, czy łopian mniejszy, a także poznamy bliżej tzw. przyprawy korzenne i ich wpływ na nasz organizm. W części praktycznej warsztatów przygotujecie własnoręcznie zdrową kawę korzenną oraz pachnący peeling do ciała, który będziecie mogli podarować bliskim na święta. Gotowi na roślinne wyzwanie?

Magdalena Oprządek – geografka, która po poznaniu roślin tatrzańskich nie miała już wątpliwości, czym będzie się zajmować w życiu. Rośliny! Jej pasją jest zarażanie ludzi szacunkiem i zamiłowaniem do świata roślin. Zajmuje się edukacją w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego oraz współprowadzi w mężem kawiarnię Karowa 20. Gdy nie ma jej w pracy, zapewne wspina się ze swoimi synami po drzewach w nadwiślańskich łęgach lub parzy herbatę z dzikich roślin jadalnych w czasie jednego ze swych biwaków.

Gospodynią cyklu Eko? Zrób to sam! jest Małgorzata Zawilska – Rospędek, autorka bloga @inżynier w zielonych okularach. Z letnich spacerów zazwyczaj wraca z czymś do jedzenia i stałe odkrywa nowe rośliny jadalne rosnące dziko na Osiedlu Przyjaźń.

Kontakt: Joanna Chaś joanna.chas@bemowskie.pl, 506 879 345

Warsztat jest organizowany w ramach Budżetu Obywatelskiego.


Udostępnij:

Nasi partnerzy

Zapisz się na newsletter

i bądź na bieżąco!