Meksyk w cyklu Wspólna Kuchnia / Common Kitchen / Общая кухня

20 maja / pon
18:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy

Chimichanga, fajitas, nachos… Jeżeli te słowa są dla ciebie nieznane, musisz koniecznie do nas wpaść.

Zapraszamy w podróż kulinarną z Luisem Occelli, Meksykaninem, który od paru lat mieszka w Warszawie. Omówimy tradycję, nurty i podstawowe składniki kuchni meksykańskiej oraz spróbujemy własnych sił do przygotowania smacznej i zdrowej przekąski.

Dodatkowo dowiemy się, co fascynuję Luisa w polskiej kuchni i jej tradycjach.
Warsztat będzie prowadzony w języku angielskim. Zapewniamy tłumaczenie na język polski.


Чимичанга, фахитас, начос… Для тебя это неизвестные слова? Обязательно должны прийти к нам

Приглашаем в кулинарное путешествие с Луисом Очелли, мексиканцем, который несколько лет живет в Варшаве. Мы поговорим о традициях, направлениях и основных ингридиентах мексиканской кухни, а также попробуем самостоятельно приготовить вкусные и здоровые закуски.

Дополнительно узнаем,что восхищает Луиса в польской кухне и ее традициях.


Chimichanga, fajitas, nachos….Does this words sounds unfamiliar to you?  Absolutely, you should come to us.

We invite you to cuisine trip with Luis Occelli, Mexican, who has been living in Warsaw since several years. We will talk about traditions, trends and basic elements of Mexican cuisine, also we will try to do our best to prepare tasty and healthy snacks.

Additionally, we will get to know what is fascinating Luis in Polish cuisine and its traditions.

The workshop will be led in English. We will provide the translation to Polish.

 

formularz zapisu

Zapisz się, Potwierdź na email zgłoszenie. Tylko Potwierdzone Zgłoszenie jest akceptowane. W razie wątpliwości proszę o kontakt

20 maja / pon
18:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy
Ikona telefonu