WSPÓLNE GOTOWANIE z Sylwią Majcher, autorką książki pt. „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku”

28 czerwca / czw
17:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy

Zapraszamy na popołudnie pełne cudów, będziemy gotować, tak by nie marnować.
Nasza kuchnia zakręci się w rytmie zero waste po polsku.

Napełnimy wdzięcznie brzuchy, a jeśli zostanie coś na dokładkę, zapakujemy to w swoje pudełka na pyszne potem.
Bądźcie więc przygotowani i przynieście własne pojemniki. Niech nic dobrego nam się nie zmarnuje.

 

Sylwia Majcher, dziennikarka TVN24, współautorka nagradzanego bloga kulinarnego kuchniawformie.pl. Zwyciężczyni ogólnopolskich Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. Absolwentka studiów podyplomowych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW W Warszawie. Autorka reportaży i wywiadów kulinarnych. Mistrzyni kuchennej improwizacji – ze światła w lodówce gotuje trzydaniowy obiad. Przywraca właściwe miejsce resztkom i stawia je na stole w atrakcyjnej odsłonie. Mama dwójki dzieci, na których
z sukcesami testuje swoje nieoczywiste przepisy. Regularnie w podróży, które są dla niej nieustającym źródłem inspiracji. Lubi zaglądać szefom kuchni do garnków i talerzy. Zbiera książki kucharskie z całego świata, w nowych miejscach zamiast muzeów zwiedza targowiska i miejsca, w których karmiącą zaskakująco. Gdy nie gotuje i nie je, biega albo jeździ na rowerze.

 

Formularz zapisu

Zapisz się, Potwierdź na email zgłoszenie. Tylko Potwierdzone Zgłoszenie jest akceptowane. W razie wątpliwości proszę o kontakt

28 czerwca / czw
17:30
Miejsce Aktywności Lokalnej „Dwa Jelonki”
ul. Powstańców Śląskich 44
wstęp wolny, obowiązują zapisy
Ikona telefonu